Κυριακή, Οκτωβρίου 15, 2006

Οι Διδαχές ενός Άκακου

Με αφορμή ένα σχόλιο στο μπλογκ του Άβατον και επειδή υπάρχει ζήτηση διδαχών σας προσφέρω τρεις (μπορεί και παραπάνω δεν το έχω ψάξει) στην τιμή της μίας. Αφήστε μία καρύδα δηλαδή και είμαστε εντάξει.


είναι βράδυ και το βράδυ aloha δε λέω, άλλοι λένε εγώ όχι.

το βράδυ ξεκινάω όπως όπως το σχόλιο.

δηλαδή κάπως έτσι:

Όπως όπως!

πολιτικά ορθός ισοδυναμεί με κοινωνικά καθιστός, στον καναπέ ή σε καμιά καφετέρια ή μπροστά στον υπολογιστή να λες "έπεράσαμε όμορφα όμορφα όμορφα και τούτη την μπλογκοβραδιά"

θέλετε κιμά; σιγκνομι αλλά δεν βγήκε σε φακελάκι Γιώτης ακόμα. Θα πρέπει να βρείτε μοσχαράκι να το πάτε στον χασάπη (ουχί κρεοπώλη αυτό ειναι άλλο πράγμα) να το σφάξει και μετά να το κάνει φέτες και μετά να διαλέξει τα μέρη που θα μπουν στην κιμαδοποιούσα μηχανή για να έχετε κιμά.

Αν είχε βγει σε φακελάκι θα λέγαμε: θέλεις κιμά; φτιάξε κιμά Γιώτης!

Όμως και Ώμος, άπαντες οι καθιστοί κοινωνικά και ορθοί πολιτικά, πρέπει να περάσουν μέσα από το ποτάμι της Λάβας για να δουν τι εστί βερίκοκο. Και αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν!

Δεν είμαι σίγουρος ότι ο/η ασκαρδαμυκτί ειρωνεύτηκε εσένα ή αυτά που λες εκτός κι αν έχει ξανάρθει εδώ και έκανε σχόλια ειρωνικά. Δεν το γνωρίζω! Μάθαμε στο ναό όμως να απαντούμε στις ειρωνείες είτε αυτές είναι ειρωνείες είτε δεν είναι. Δεν αδιαφορείς ποτέ και για τίποτα, και καθε Κανάκα Μακούα πρέπει να τα παίρνει όλα τοις μετρητοίς και ει δυνατόν προσωπικά!

Διότι είμεθα άκακοι Ασκαρδαμυκτί! και ένας άκακος ποτέ δεν κάνει την πάπια! Κι όταν ακούει κουάκ κουάκ του τη βαράει! όχι όσο όταν ακούει βρε-κε-κεξ-κουάξ-κουάξ, αλλά στο άκουσμα του κουάκ άκακα θα εντοπίσει την πάπια που στο όνομα της πολιτικής ορθότητας βγάζει αυτούς τους ήχους, και θα την βάλει στη θέση της! Δίπλα στον Ντόναλντ δηλαδή τον Χιουη τον Λιουη και τον Ντιούη!


Με άλλα λόγια: όταν κάνεις σχόλια σε άκακους επαναστατημένους φρόντισε να είσαι ξεκάθαρος και να αφαιρείς κάθε υποψία ειρωνείας από το σχόλιό σου Ασκαρδαμυκτί! κανένα πρόβλημα αν έχεις αντίθετη άποψη. Γι'αυτό είναι εδώ οι ΚανακαΜακουέοι για να σε μεταμορφώσουν από humanzee Ντόναλντ σε ΚανάκαΜακούα.


Πείνασα τώρα, κάποιος στο χωριό πρέπει να ψήνει σουβλάκια. Θες να αγιάσεις και δε σε αφήνουν. Έχω κόψει τα σουβλάκια και προτιμώ μπιφτέκι με πίτα. Επειδή έχει κιμά, συστηματοποιημένο.


Ο Καθ'όλα Άκακος
Κανάκα Μακούα

2 σχόλια:

Άβατον είπε...

Στο Winter Gathering ελπίζω να με καλέσεις. Πρέπει να μαζευτούμε από τις 4 γωνιές του πλανήτη και να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από την μεγάλη Φωτιά. ;)

kanaka makua είπε...

Ξύλα που δεν καίγονται δεν βγάζουν φως και έχουμε ανάγκη από φωτορυθμικά.