Κυριακή, Οκτωβρίου 15, 2006

Οι Διδαχές ενός Άκακου

Με αφορμή ένα σχόλιο στο μπλογκ του Άβατον και επειδή υπάρχει ζήτηση διδαχών σας προσφέρω τρεις (μπορεί και παραπάνω δεν το έχω ψάξει) στην τιμή της μίας. Αφήστε μία καρύδα δηλαδή και είμαστε εντάξει.


είναι βράδυ και το βράδυ aloha δε λέω, άλλοι λένε εγώ όχι.

το βράδυ ξεκινάω όπως όπως το σχόλιο.

δηλαδή κάπως έτσι:

Όπως όπως!

πολιτικά ορθός ισοδυναμεί με κοινωνικά καθιστός, στον καναπέ ή σε καμιά καφετέρια ή μπροστά στον υπολογιστή να λες "έπεράσαμε όμορφα όμορφα όμορφα και τούτη την μπλογκοβραδιά"

θέλετε κιμά; σιγκνομι αλλά δεν βγήκε σε φακελάκι Γιώτης ακόμα. Θα πρέπει να βρείτε μοσχαράκι να το πάτε στον χασάπη (ουχί κρεοπώλη αυτό ειναι άλλο πράγμα) να το σφάξει και μετά να το κάνει φέτες και μετά να διαλέξει τα μέρη που θα μπουν στην κιμαδοποιούσα μηχανή για να έχετε κιμά.

Αν είχε βγει σε φακελάκι θα λέγαμε: θέλεις κιμά; φτιάξε κιμά Γιώτης!

Όμως και Ώμος, άπαντες οι καθιστοί κοινωνικά και ορθοί πολιτικά, πρέπει να περάσουν μέσα από το ποτάμι της Λάβας για να δουν τι εστί βερίκοκο. Και αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν!

Δεν είμαι σίγουρος ότι ο/η ασκαρδαμυκτί ειρωνεύτηκε εσένα ή αυτά που λες εκτός κι αν έχει ξανάρθει εδώ και έκανε σχόλια ειρωνικά. Δεν το γνωρίζω! Μάθαμε στο ναό όμως να απαντούμε στις ειρωνείες είτε αυτές είναι ειρωνείες είτε δεν είναι. Δεν αδιαφορείς ποτέ και για τίποτα, και καθε Κανάκα Μακούα πρέπει να τα παίρνει όλα τοις μετρητοίς και ει δυνατόν προσωπικά!

Διότι είμεθα άκακοι Ασκαρδαμυκτί! και ένας άκακος ποτέ δεν κάνει την πάπια! Κι όταν ακούει κουάκ κουάκ του τη βαράει! όχι όσο όταν ακούει βρε-κε-κεξ-κουάξ-κουάξ, αλλά στο άκουσμα του κουάκ άκακα θα εντοπίσει την πάπια που στο όνομα της πολιτικής ορθότητας βγάζει αυτούς τους ήχους, και θα την βάλει στη θέση της! Δίπλα στον Ντόναλντ δηλαδή τον Χιουη τον Λιουη και τον Ντιούη!


Με άλλα λόγια: όταν κάνεις σχόλια σε άκακους επαναστατημένους φρόντισε να είσαι ξεκάθαρος και να αφαιρείς κάθε υποψία ειρωνείας από το σχόλιό σου Ασκαρδαμυκτί! κανένα πρόβλημα αν έχεις αντίθετη άποψη. Γι'αυτό είναι εδώ οι ΚανακαΜακουέοι για να σε μεταμορφώσουν από humanzee Ντόναλντ σε ΚανάκαΜακούα.


Πείνασα τώρα, κάποιος στο χωριό πρέπει να ψήνει σουβλάκια. Θες να αγιάσεις και δε σε αφήνουν. Έχω κόψει τα σουβλάκια και προτιμώ μπιφτέκι με πίτα. Επειδή έχει κιμά, συστηματοποιημένο.


Ο Καθ'όλα Άκακος
Κανάκα Μακούα

Δεν φοράω παπούτσια φοράω όμως κορδόνια.

Εξηγώ γιατί δεν πήγα κάπου, λοιπόν η βολτούλα ξεκίνησε

Η εποχή είναι όντως μυστήρια. Θα εκπλαγείς κι εσύ και οι υπόλοιποι πόσο μυστήρια έχει γίνει αν ρίξεις μια ματιά στη νέα λάβα που έτρεξε στο ηφαιστειογενές μπλογκονήσι που διαμένω! Πάω μια βόλτα. Αποφάσισα να μην πάω στου the return γιατί θα τον σοκάρει η άφιξή ενός Κανάκα Μακούα. Αμφιβάλλω αν έχει ακούσει ποτέ τι σημαίνει Κανάκα και πολλοί στραβώνουν με το που τους λες Aloha! Γι'αυτό σήμερα ξεκινάω από εσένα και τώρα πάω στον Άβατον κι εκεί θα πω που θα πάω μετά.


Ο Καθ'όλα Άκακος
Κανάκα Μακούα




Aloha!
καλά να πάθουν αφού δεν χορεύουν hula και αντί να δώσουν μία στους ανθρωποφάγους που τους τρώνε κομματάκι κομματάκι αυτοί πάνε στις κάλπες. Δεν το περίμενα αλλά τώρα μου τη βάρεσε. Πρέπει να συνέλθω πριν πάω στης Καπετάνισσας. Έχω δει κάλπη μια φορά από μακριά, δεν ξέρω αν ήταν original ή κάλπικη. Έβλεπα εφιάλτες για τρία χρόνια. Τους ψηφοφόρους αναγκαστικά τους βλέπω συχνότερα. Η εξέλιξή τους από humanzee σε κανακαμακούα έχει ενδιαφέρον. Έχει μάτια η Δημοκρατία; Και γιατί δεν φοράει μαντήλι καλύτερα σαν τη Δικαιοσύνη; Για μια στιγμή, για μια στιγμή! Η Δικαιοσύνη δηλαδή τι είναι μαλάκας για να κουβαλάει κοτζάμ ζυγαριά όπου πάει και μάλιστα με τα μάτια δεμένα; Δεν μπορεί η Δημοκρατία να πάρει ή τη ζυγαριά ή να δέσει αυτή τα μάτια της; Για κωλόπαιδο μου φαίνεται που τη χαμαλίδικη δουλειά αφήνει να την κάνει μόνη της η Δικαιοσύνη, η οποία παρεπιπτόντως έχει σακατευτεί τόσο από τις τρικλοποδιές που έχει φάει κι από τα σκουντουφλίματα σε τοίχους που έχει τζαζέψει το κεφάλι της.

Πάω και λέω εκεί που πάω μετά.

Ο Καθ'όλα Άκακος
Κανάκα Μακούα




Aloha!

Σιγά την γκόμενα έλεγαν κάποιοι και για τη Χαβάη μας και τους πετάξαμε στο ηφαίστειο μαζί με τους αρχηγούς των χωριών μας και από τότε βρήκαμε την ησυχία μας. Επίσης στείλαμε τη Χαβάη στα καλύτερα SPA και ξανάνιωσε η κοπέλλα.

Πάω στον Πρέζα τώρα

Ο Καθ'όλα Άκακος
Κανάκα Μακούα




Aloha!

Και καλά να έπαιρναν χρήματα από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μήπως έπαιρναν και από τίποτα χειρότερο; Και είσαι σίγουρος ότι εξαγοράζουν μόνο με χρήματα ή τις περισσότερες φορές απειλές και τραμπουκισμοί είναι αρκετοί για να πέσουν οι "τόνοι" αντιπάλων παρατάξεων; Δεν ξέρω, πάντως κάποτε εμείς είχαμε πρόβλημα με τους δημάρχους μας, βοηθούσαν με το αζημείωτο αυτούς που διακινούσαν χόρτο και σάρκα. Προσοχή μην τα πάθετε κι εσείς αυτά! Τώρα είμαστε 'καθαροί'. Η Λάβα όταν ρέει δεν αφήνει πίσω τίποτα.


Πάω σε κάποιον ονόματι Λύσσιπο τώρα.

Ο Καθ'όλα Άκακος
Κανάκα Μακούα




Aloha!

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα πάνω στην κορφή του βουνού που ζω. Δεν θα πω λέξη για την καστανή αιώνια έφηβη που μένει μαζί μου. Το μυστικό θα το πάρω στον τάφο μου, είμαι 249 ετών δηλαδή τζόβενο ακόμα για Κανάκα Μακούα. Μόλις ήρθα από την Καπετάνισσα και λέω με την μουσικούλα που άκουσα εδώ και το ωραίο ποστ αυτό να πάρω το δρόμο της επιστροφής στο ηφαιστειογενές μπλογκονήσι μου και να την αράξω με την καστανή μου alter ego για μια σπέσιαλ βραδιά...

Ο Καθ'όλα Άκακος
Κανάκα Μακούα


επέστρεψα στου Λύσιππου και προσέθεσα:

Aloha και πάλι ήρθα για λίγο μουσικούλα και να διορθώσω ότι ήρθα από τον Πρέζα όχι από την Καπετάνισσα. Τι κομμάτι είναι αυτό που παίζει; Το ζητάει η καστανή έφηβος.
Kanaka Makua

Διαφθορά στις ζούγκλες!

Πάει, αυτό ήταν, ο κόσμος όντως άρχισε να χαλάει. Οι φήμες που ακούγονταν ανάμεσα στους ΚανακαΜακουέους βγήκαν αληθινές. Οι ελέφαντες τα έχουν πάρει στο κρανίο και βιάζουν ρινόκερους. Καλά ακούσατε. Και φταίει το πάχος λένε. Μα την Πέλε, σε μας το πάχος είναι ιερό σημάδι! Πως την βλέπουν έτσι οι επιστήμονες δεν το καταλαβαίνω αλλά δεν τα πήγε ποτέ κανένας ΚανακαΜακούα καλά με επιστήμονα. Κάτι άλλο θα φταίει σίγουρα. Μήπως κανένα ανθρώπινο τομάρι βίασε ελέφαντα και τώρα την πληρώνουν οι ρινόκεροι; Ούτως ή άλλως τα ανθρώπινα τομάρια δεν έχουν αφήσει θηλαστικό για θηλαστικό. Μα την Πέλε αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα θα πρέπει να κάνουμε Μακουοεθνοσυνέλευση!

Still, it is not only the increasing number of these incidents that is causing alarm but also the singular perversity — for want of a less anthropocentric term — of recent elephant aggression. Since the early 1990’s, for example, young male elephants in Pilanesberg National Park and the Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve in South Africa have been raping and killing rhinoceroses; this abnormal behavior, according to a 2001 study in the journal Pachyderm, has been reported in ‘‘a number of reserves’’ in the region. In July of last year, officials in Pilanesberg shot three young male elephants who were responsible for the killings of 63 rhinos, as well as attacks on people in safari vehicles. In Addo Elephant National Park, also in South Africa, up to 90 percent of male elephant deaths are now attributable to other male elephants, compared with a rate of 6 percent in more stable elephant communities.



Ώρα να βγω όμως βόλτα. Έχω κάτι επισκέψεις να κάνω, τώρα που με έπιασε.